Folynak a munkálatok az egykori Baros Gábor iskola területén

2011/2012-es tanév végén az önkormányzat átadta a Baross Gábor Szakiskola oktatási feladatait a fővárosnak. A főváros azt a 150 tanulót aki nem fejezte még be tanulmányait a XIII. kerületi Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskolába és a XVI. kerületi Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskolába helyezte el melyet a diákok és a családok döntöttek el, hogy hol kívánják tovább folytatni a tanulást. Érdekesség hogy a 90 elballagó diák és a 150 tanulmányait még be nem fejező diákból mindössze 30 volt Pesterzsébeti lakos.

Ottjártunkkor körbejártuk az építkezést, de nem találtunk semmilyen táblát amin tájékoztatás lenne arról hogy ki a kivitelező, és kinek a megbízásából végzi az építést. Több facebook csoportban a tagok szerint Aldi, társasház, és raktár lesz. Az Aldit egy kerületi képviselő asszony is megerősítette az egyik facebook hozzászólásában. A területen már a hőszigetelt téglákkal való falazás, illetve azon a részen ahol a falazást befejezték már a szigetelési munkálatok zajlanak. Székehlyhíd utcai frontról egyenlőre még egy elhagyott kísértet városra lehet asszociálni, amit csak a munkagépek látványa torzít el.

Az iskola régi beton elemeit nem bontották el, így valószínűleg a facebook posztokra alapozva, a Székelyhíd utca felől építik majd meg a társasházi részt. Jól látszik, hogy néhány ablakot már befalaztak, így valószínűleg valóban ahol régen matek / történelem / fizika óra zajlott, ott hamarosan egy család fogja élni mindennapjait.